top of page

ERVARINGEN PATIËNTEN

Darmproblemen

Vlak voor de zomer van 2019 heb ik Ton Chan benaderd voor een kennismakingsgesprek. Er waren een paar redenen voor, maar de voornaamste was dat ik regelmatig last had van mijn darmen. Via de huisarts waren er al diverse allergieonderzoeken gedaan, maar die hadden niets opgeleverd.
Het kennismakingsgesprek leidde meteen tot een eerste acupunctuur behandeling en enkele tips over voeding. Na de tweede behandeling was er een duidelijk positief effect te merken. Deze trend zette zich, met uitzondering van een korte periode van terugval, verder door.
Door de behandelingen ben ik bewuster geworden van mijn gevoelens en daardoor kan ik op een betere manier mijn balans houden. Ik ben ervan overtuigd dat dit aan de basis lag van mijn klachten en dat ik door dit aan te pakken minder klachten ervaar dan voorheen.
Voor een uitermate nuchtere Zeeuw als ik was het een grote stap om buiten de “reguliere geneeskunde” op zoek te gaan naar een oplossing van mijn klachten.
Naast de deskundigheid van Ton is hij ook een vriendelijk persoon die vertrouwen weet te winnen en mensen gerust weet te stellen.

Jeroen Rijnhout
General Manager Elopak

Mijn beknopt verslag van mijn behandeling tegen slokdarmkanker met uitzaaiingen in de lever door Acupuncturist Ton Chan

Na een chemotherapie behandeling welke ik na nog geen twee weken stopte , omdat ik er zo ziek van werd. Zo erg ziek waardoor ik niet meer uit bed kon komen.

Op 18-7-2019 heb ik Ton gebeld en de situatie uitgelegd en die kwam nog 's avonds om 22:00. Hij zag me liggen en hij zag dat het heel erg slecht ging met mij. Hij schreeuwde naar me toe: " Je gaat het niet opgeven!"

Na de chemobehandelingen kon ik niks meer, ik had geen trek, at niks en dronk amper. Ton verplichtte mij om iets te eten, omdat ik anders nog verder af zou glijden. Ik moest rijstwafel met honing eten, dit om mijn eetlust op te wekken. Diezelfde dag kwam mijn eetlust weer terug. Daarnaast adviseerde Ton mij een speciale kruidenformule die ik 3x2 stuks per dag moest innemen.

Mijn eerste behandeling op bed gebeurde op 19-07-2019. Ton behandelde mij met acupunctuur en moxa. Hij kwam terug op 23-7-2019, 26-7-2019, deed dezelfde routine met acupunctuur en moxa. Omdat ik al meer als een week bedlegerig was, kreeg ik zoveel last van mijn rug dat ik aan de morfine wilde. Ton adviseerde zijn vader Sing Chan om diezelfde dag nog te komen om de rug weer goed te krijgen. Sing Chan doet Tui Na therapie en diezelfde avond kreeg ik de eerste behandeling en de volgende dag nog een. De dag daarna stond ik naast mijn bed en ik vond het werkelijk een wonder.

In een zeer korte tijd thuis behandeld te  zijn, was ik zodanig opgeknapt waardoor ik verdere behandeling op de praktijk verder kon voortzetten. Wekelijks krijg ik nu acupunctuur en moxa, daarnaast slik ik trouw de kruidenformule  die Ton mij adviseerde.

Vorige week is er een scan gemaakt in het ziekenhuis en de uitslag luidt:

de slokdarmtumor is onveranderd en de uitzaaiingen op de lever zijn beduidend minder en kleiner geworden, voorwaar een mooi resultaat. We gaan verder op de ingeslagen weg en ik ben hoopvol op de toekomst.

Jan de Schrijver

Zenuwbeschadiging na knie-operatie


Al jarenlang heb ik problemen aan mijn knie, in juni 2017 is er, na een operatie, ook nog zenuwpijn ontstaan aan mijn bovenbeen. Sindsdien heb ik allerlei behandelingen in het ziekenhuis ondergaan in de hoop de zenuwpijn te verminderen, tevergeefs. Twee jaar later heb ik nog net zo veel last van de zenuwpijn, wat mij erg belemmert in het dagelijks leven. De pijn die komt kijken bij dingen als lopen, fietsen, koude temperaturen en andere dagelijkse bezigheden zorgen ervoor dat ik altijd na moet denken over wat ik wel en niet kan doen.

Toen kreeg ik van vrienden de tip om eens bij Ton langs te gaan, hij had hun immers ook geholpen. Onder het mom van ‘ik zal er in ieder geval niet op achteruit gaan’, snel een afspraak gemaakt bij Ton. Na de eerste behandeling in juni 2019 merkte ik meteen verandering.


Kwaaltjes die voor mij heel normaal waren, zoals bloedneuzen in de zomer en kramp in de kuiten tijdens warm weer, waren al na de eerste behandeling verdwenen (en dat zijn ze nog steeds), dit gaf mij wat meer hoop. Langzaam maar zeker begon ook de zenuwpijn wat af te nemen. Aanrakingen op de huid zijn nu minder onaangenaam en de pijnscheuten zijn minder intens en korter van duur.

We hebben al zodanig veel vooruitgang geboekt dat het de laatste keer zelfs lukte om cups op mijn bovenbeen te plaatsen, iets waarvan ik nooit had gedacht dat het ooit mogelijk zou zijn in verband met de pijn. Sinds ik onder behandeling ben bij Ton vergeet ik zelfs af en toe dat ik last heb van zenuwpijn.


Ondanks mijn angst voor naalden weet Ton mij elke keer op mijn gemak te stellen. Hij heeft me laten zien dat er nog vooruitgang mogelijk is en dat ik wellicht niet ‘met de pijn moet leren leven’, zoals mij in het ziekenhuis werd verteld.

Iris Neve

Sportblessures en lage rugklachten


Ik kom al langere tijd bij Ton voor behandeling van diverse problemen. 


ATLETIEK

Bij mij begon het in de tijd dat ik aan atletiek deed op (inter)nationaal topniveau. Ik heb toen ooit mijn hamstring gescheurd waarna dit altijd een zwakke plek voor mij bleef. Vrijwel iedere seizoen speelde deze blessure weer een keer op. Vaak was ik dan enkele weken "uit de running" wat midden in het seizoen een enorme terugval geeft in prestaties. Een keer speelde het weer op, anderhalve week voor mijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Ton heeft toen zijn planning omgegooid om mij meerdere malen te kunnen behandelen. 

Het gevolg? Ik kon aan de start verschijnen, liep pijnvrij de 100m race uit en noteerde mijn snelste tijd van het seizoen. Een herstel die - met normale behandelingen - vaak een week of 3 nodig had.


RUGKLACHTEN

De laatste jaren heb ik regelmatig rugklachten. Ton helpt mij heel goed met acupunctuur en cupping om van deze klachten af te komen. 

De laatste keren had ik een serieuze blokkade door een verkeerde beweging waarna ik bijna niet meer kon draaien of achterom kijken. Ton doet altijd zijn uiterste best om tijd vrij te maken voor een acute probleem en ook nu was dat het geval. Met een uitgebreide behandeling op de eerste ochtend was het de tweede dag volledig verholpen en kon ik alles weer doen. 

Alex Ward

FIBROMYALGIE – LIPOEDEEM - EVENWICHT

De conventionele geneeskunde was al lang geen optie meer voor mij. Ik was in tientallen jaren door allerlei artsen in Nederland en in het buitenland met een schouder ophalen weggestuurd, omdat geen van allen ooit gehoord had van Lipoedeem (ongeneselijke progressieve zeer pijnlijke aandoening met veel vervelende bijverschijnselen, o.a. stijfheid ledematen, zeer beperkte mobiliteit, extreme moeheid). Fibromyalgie was al eerder geconstateerd, maar de fibromyalgie atypische verschijnselen die ik ook vertoonde werden genegeerd. Ik was proefkonijn voor medicijnen en apparatuurbehandelingen, van morfine tot elektroshocks en meer.

Pas toen ik een TV documentaire over Lipoedeem zag en onmiddellijk wist, dat is de oorzaak van mijn ellende, rechercheerde ik verder, printte uit wat ik op Internet kon vinden en confronteerde er mijn huisarts en specialisten mee, maar niemand kon mij helpen.  Ik was ten einde raad.


Uiteindelijk kwam ik bij PHY-X terecht. Daar lag ik dan voor de eerste keer op de behandeltafel bij Ton Chan, die deed de in de TCG gebruikelijke onderzoeken, stelde vragen die ik beantwoordde, stond rechts naast mij, stond links naast mij, vertelde over behandelmogelijkheden, o.a. accupunctuur. Ik ben niet bang voor prikken maar was benieuwd hoe het aan zou voelen met die superdunne naalden. Uiteindelijk zette Ton warmtelampen boven mij aan, zei: “… en nu even rusten, lekker ontspannen”, draaide het licht uit en verliet de kamer. Ik dacht: ‘Eerst rusten, dan accupunctuur, dat zal een lange behandeling worden’, totdat mijn man, die mij begeleid had en rustig in een hoek zat, grinnikte: “Je lijkt wel op een speldenkussen”. Mijn verbazing kon niet groter zijn.

Al na de 1e behandeling voelde ik een verandering. De pijnen werden dragelijker ZONDER MEDICIJNEN, de bewegelijkheid was ook ietsjes beter en ik had een energieboost gekregen, die ik niet voor mogelijk gehouden had.

Dat is nu 4 jaar geleden. Ondertussen zijn er Cupping en Moxa bijgekomen. Vooral Moxa werkt rustgevend en helpt de mentale balance te herstellen. Ik ben van 14 medicijnen per dag gezakt naar 3! De voedingsadviezen van Ton zijn een waardevolle ondersteuning.

Mijn man ging, overtuigt door mijn vooruitgang, zelf ook onder behandeling bij Ton en boekt ondanks zijn hoge leeftijd steeds weer succes door een betere werking van zijn beenspieren en evenwicht en het opkrikken van zijn energie.

Wally Sakkee

Mijn ervaringen met Phy-X

In 1 woord geweldig.

Maanden had ik last van hyperventiltatie - aanvallen. Kon niet slapen, Kroop moe in m'n bed en kwam er net zo moe uit.

Dit zou corona-stress zijn en nog een beetje rouw-verwerking, volgens de dokter.

Na een paar dagen kalmeringstabletten geslikt te hebben ging ik over op valeriaan. Want met die kalmeringstabletten mag je geen auto rijden.

Dit hielp ook niet, dus ging ik mindfulness volgen. Ademhalingsoefeningen om gecontroleerd te ademen, helaas na 6x nog steeds geen verbetering. Kreeg daar te horen dat ik beter naar een psycholoog moest gaan, ook op advies van de dokter.

Ik dacht, hoe kan die persoon mij zeggen hoe ik van die aanvallen af kan helpen. Zelfs na een rondje stofzuigen had ik er al 1.

Dus trok ik m'n stoute schoenen aan en legde contact met Phy-X. Al snel kon ik daar terecht.

Na het eerste gesprek bij Ton, was onwennig, wist niet wat ik mocht verwachten. Hij vroeg niet wat er in het verleden gebeurd is. Hij luisterde naar m'n verhaal.

Tevens kwamen er onderliggende klachten ook naar voren. Wat er door artsen niet werd onderzocht, kreeg ik van hem te horen. Eindelijk iemand die naar me luisterde.

Heb acupunctuur gedaan en met behulp van chinese kruiden voel ik me een stuk beter. Eigenlijk is m'n lichaam 180 graden gedraaid, geniet van het leven. Het onrustig gevoel is weg, slaap beter, ik straal nu( Wat ik voorheen niet deed).

De kruiden zal ik nog lang moeten nemen, maar ja ik voel me er beter bij. Acupunctuur ga ik weer volgen, zodra de lock-down weg is.

Dus blij dat ik deze stap heb gemaakt.

Dank je wel Ton!

V. Brevet

Als medisch eigenlijk niets meer mogelijk blijft

Na tientallen jaren van de ene dokter naar de andere te lopen in verschillende ziekenhuizen, op advies van een van mijn schoondochters toch de stap gewaagd om een alternatieve oplossing aan te gaan. En zodoende een afspraak gemaakt bij Ton. Het begon allemaal met de schildklier.

Conclusie autoimmuum hypotheroïd.

D.w.z. dat de schildklier  bijna stil lag. En waarschijnlijk al vele jaren. Als puber  "sukkelde" ik al met mijn maandelijkse menstruatie's. Die zeer moeilijk en heel onregelmatig kwamen. Misschien 5 x per jaar. Soms nauwelijks aanwezig wat bloeding betrof, soms met hevige bloedingen. En meestal langer duurde dan 8 dagen. Daarbij ook hevige pijn. Na 9 jaar getrouwd te zijn toch gelukkig zwanger geraakt maar na 7 weken kreeg ik te horen dat het vruchtje niet voldoende groeide en moest wachten op een spontane miskraam. Die na nog 6 weken wachten toch inzette. En een curettage nodig was. Daarna te denken weer zwanger te zijn zat er een cyste in een eierstok en moest met spoed verwijderd worden. Daar kreeg ik te horen dat als dat gevoel terug kwam "alles" verwijderd moest worden. Beiden eierstokken zo ook mijn baarmoeder. Weg was het verwachtten van opnieuw zwanger te worden. Na een aantal maanden was dat gevoel helaas terug en met angst weer terug naar het ziekenhuis. Inmiddels was ik 10 jaar getrouwd.
Die dag leek een wonder ik kreeg het geweldige nieuws dat er niets mis was met mijn eierstokken. Ik was zwanger.
Na 5 jaar kreeg ik zelfs nog een 2e kind. Tijdens de 2e zwangerschap kreeg ik een navelbreuk maar kon pas verholpen worden na de bevalling. Inmiddels zo groot als een tennisbal. De klachten van lage rugpijn waren er inmiddels ingeslopen en veregde met de jaren. Meerder hernia's zijn verholpen door cilindertjes te plaatsen. Die klachten verminderden maar er kwamen meerdere nieuwe bij. De ene na de andere. En op den duur was ik 100% invalide verklaard. Meerdere soorten reuma waarvan de hevigste fibromyalgie, verhoogde bloeddruk, osteoporose, chronische bronchitis, artritis, Lymfe oedeem, hartritmesroornissen, C.V.S. endarmproblemen, (inmiddels heb ik een neurosrimulater voor mijn darmen). navelbreuk, liesbreuk  en zokan ik nog wel wel even doorgaan.( Maar de moeheid was zo groot dat ik streef om 10 uur van de dag uit mijn bed te zijn.) En een hele lijst aan medicijnen. Tot het moment dat mijn slokdarm vernauwd raakte. En zelfs met water mijn slokdarm blokkeerde. Na vele onderzoeken conclusie achalasie.


Enige optie was inspuitingen met botox of een ingreep. De "POEM" methode. Met daarbij ook serieuze risico's. En dan was er nog de vraag of er sprakewas van systeem sclerose.
Botox wilde ik echt niet kon ook alleen maar onder narcose toegediend worden en zou na enkele maanden steeds opnieuw moeten gebeuren. En narcoses  heb ik al wel genoeg gehad.
Toen adviseerde een van mijn schoondochters om iets alternatief te proberen.
En dat beloofde ik. Zodoende maakte ik een afspraak bij Ton.
Ik heb een dossier bij mijn huisarts gevraagd en dat ook netjes gekregen. Maar een mening over Accupuntuur kon hij niet geven. Hij zei eerlijk daar geen verstand van te hebben.
Het dossier is even bij Ton gebleven zodat hij het goed kon doornemen.
En zo kreeg ik mijn eerste behandeling. Ik had een lange weg te gaan. Maar Ton was zo overtuigd dat hij me kon helpen. Hij is mijn steun en toeverlaat mijn enige hoop...
Na een paar behandelingen kreeg ik van alles mee. Nierdrainage detox vitaminen visolie. Mijn lichaam reageerde heftig om alle "troep" uit mijn lijf te krijgen. En vooral mijn lever had het ontzettend zwaar. Ik zat werkelijk vol met gif. En Ton steunde mij in al wat hij kon. Zelfs in het weekend. Ik hoefde het maar te melden en hij ondersteunde me met de beste adviezen om mijn lasten te verlichten.
En nu, na 5 maanden ups en Down 's ben ik zo onvoorstelbaar verbeterd.
Het bewijs is de uitslag van het laboratorium. Mijn schildklier waardes zijn omhoog.  Mijn leverfunctie duidelijk verbeterd. Zelfs mijn nieren werken beter, mijn bindweefsel is ontzettend versoepelt. En daardoor mijn slokdarm, die zo vernauwd was door verkleefd bindweefsel ingepakt  is om van de daken te gillen. Als een wonder zo goed verbeterd. Opereren is gelukkig voorlopig niet van toepassing.

Maar het meest belangrijke is dat ik de medische diensten wil laten zien dat accupuntuur wel degelijk een geweldige mannier van genezing is. Ik heb van 2 artsen, een reumatoloog en een M.L.D. arts het advies gekregen om dóór te gaan met accupuntuur. Het bewijs is er namelijk!
En dat moet bekendheid krijgen. Stop alles niet vol met medicijnen om de klachten te verlichten, maar zoek de oorzaak!  En genéés op een gezonde manier.
Met accupuntuur, voedingsadviezen en kruiden, ben ik al zó ver geraakt! En ik ben er nog niet eens blijkbaar.
En de zorgverzekeraar zou daardoor ook overtuigd raken. Want de vergoeding laat nog steeds niet veel toe helaas, hooguit de eerste €450.00 per jaar. En dat is ècht niet voldoende.

En bij Ton ben ik inmiddels zo ver met "opruimen" dat we aan het opbouwen kunnen beginnen. Ik dacht dat ik nu op mijn hoogste niveau was, maar Ton verwacht dat hij me nog beter kan helpen. En mijn energie nog kan verhogen. En mijn slokdarm nòg soepeler te krijgen. En mijn bindweefsel stèrker te krijgen.

Zo dankbaar Ton...
Zo dankbaar!

Carla van der Heijden

Carla van der Heijden

Ménière

Ik was naar Ton gegaan, omdat ik klachten had met het syndroom van Ménière. Il had bij het stappen afwijking naar de rechterkant. Ik liep zoals een zatte, maar ik was nuchter. Na 1 behandeling voelde ik reeds het verschil. Nu na 4 behandelingen voel ik echter helemaal geen klachten meer! Ben veel zelfverzekerder dan vroeger. Ik kan nu mijn wereld weer te gemoed zien zoals vroeger voor de Ménière. Ik ben zeer tevreden van Tons vriendelijke, deskundige en proffesionele aanpak. Het boezemt vertrouwen in

Andre Marguillier

Ervaringen : Testimonials
bottom of page