Conform de geldende regels in de gezondheidszorg (BIG) dient er vertrouwelijk met uw patiëntgegevens te worden omgegaan. Zonder uw schriftelijke toestemming mag aan derden geen informatie worden verstrekt.

©2019 Phy-x

ERVARINGEN PATIËNTEN

Darmproblemen

Vlak voor de zomer van 2019 heb ik Ton Chan benaderd voor een kennismakingsgesprek. Er waren een paar redenen voor, maar de voornaamste was dat ik regelmatig last had van mijn darmen. Via de huisarts waren er al diverse allergieonderzoeken gedaan, maar die hadden niets opgeleverd.
Het kennismakingsgesprek leidde meteen tot een eerste acupunctuur behandeling en enkele tips over voeding. Na de tweede behandeling was er een duidelijk positief effect te merken. Deze trend zette zich, met uitzondering van een korte periode van terugval, verder door.
Door de behandelingen ben ik bewuster geworden van mijn gevoelens en daardoor kan ik op een betere manier mijn balans houden. Ik ben ervan overtuigd dat dit aan de basis lag van mijn klachten en dat ik door dit aan te pakken minder klachten ervaar dan voorheen.
Voor een uitermate nuchtere Zeeuw als ik was het een grote stap om buiten de “reguliere geneeskunde” op zoek te gaan naar een oplossing van mijn klachten.
Naast de deskundigheid van Ton is hij ook een vriendelijk persoon die vertrouwen weet te winnen en mensen gerust weet te stellen.

Jeroen Rijnhout
General Manager Elopak

Mijn beknopt verslag van mijn behandeling tegen slokdarmkanker met uitzaaiingen in de lever door Acupuncturist Ton Chan

Na een chemotherapie behandeling welke ik na nog geen twee weken stopte , omdat ik er zo ziek van werd. Zo erg ziek waardoor ik niet meer uit bed kon komen.

Op 18-7-2019 heb ik Ton gebeld en de situatie uitgelegd en die kwam nog 's avonds om 22:00. Hij zag me liggen en hij zag dat het heel erg slecht ging met mij. Hij schreeuwde naar me toe: " Je gaat het niet opgeven!"

Na de chemobehandelingen kon ik niks meer, ik had geen trek, at niks en dronk amper. Ton verplichtte mij om iets te eten, omdat ik anders nog verder af zou glijden. Ik moest rijstwafel met honing eten, dit om mijn eetlust op te wekken. Diezelfde dag kwam mijn eetlust weer terug. Daarnaast adviseerde Ton mij een speciale kruidenformule die ik 3x2 stuks per dag moest innemen.

Mijn eerste behandeling op bed gebeurde op 19-07-2019. Ton behandelde mij met acupunctuur en moxa. Hij kwam terug op 23-7-2019, 26-7-2019, deed dezelfde routine met acupunctuur en moxa. Omdat ik al meer als een week bedlegerig was, kreeg ik zoveel last van mijn rug dat ik aan de morfine wilde. Ton adviseerde zijn vader Sing Chan om diezelfde dag nog te komen om de rug weer goed te krijgen. Sing Chan doet Tui Na therapie en diezelfde avond kreeg ik de eerste behandeling en de volgende dag nog een. De dag daarna stond ik naast mijn bed en ik vond het werkelijk een wonder.

In een zeer korte tijd thuis behandeld te  zijn, was ik zodanig opgeknapt waardoor ik verdere behandeling op de praktijk verder kon voortzetten. Wekelijks krijg ik nu acupunctuur en moxa, daarnaast slik ik trouw de kruidenformule  die Ton mij adviseerde.

Vorige week is er een scan gemaakt in het ziekenhuis en de uitslag luid:

de slokdarmtumor is onveranderd en de uitzaaiingen op de lever zijn beduidend minder en kleiner geworden, voorwaar een mooi resultaat. We gaan verder op de ingeslagen weg en ik ben hoopvol op de toekomst.

Jan de Schrijver

Zenuwbeschadiging na knie-operatie


Al jarenlang heb ik problemen aan mijn knie, in juni 2017 is er, na een operatie, ook nog zenuwpijn ontstaan aan mijn bovenbeen. Sindsdien heb ik allerlei behandelingen in het ziekenhuis ondergaan in de hoop de zenuwpijn te verminderen, tevergeefs. Twee jaar later heb ik nog net zo veel last van de zenuwpijn, wat mij erg belemmert in het dagelijks leven. De pijn die komt kijken bij dingen als lopen, fietsen, koude temperaturen en andere dagelijkse bezigheden zorgen ervoor dat ik altijd na moet denken over wat ik wel en niet kan doen.

Toen kreeg ik van vrienden de tip om eens bij Ton langs te gaan, hij had hun immers ook geholpen. Onder het mom van ‘ik zal er in ieder geval niet op achteruit gaan’, snel een afspraak gemaakt bij Ton. Na de eerste behandeling in juni 2019 merkte ik meteen verandering.


Kwaaltjes die voor mij heel normaal waren, zoals bloedneuzen in de zomer en kramp in de kuiten tijdens warm weer, waren al na de eerste behandeling verdwenen (en dat zijn ze nog steeds), dit gaf mij wat meer hoop. Langzaam maar zeker begon ook de zenuwpijn wat af te nemen. Aanrakingen op de huid zijn nu minder onaangenaam en de pijnscheuten zijn minder intens en korter van duur.

We hebben al zodanig veel vooruitgang geboekt dat het de laatste keer zelfs lukte om cups op mijn bovenbeen te plaatsen, iets waarvan ik nooit had gedacht dat het ooit mogelijk zou zijn in verband met de pijn. Sinds ik onder behandeling ben bij Ton vergeet ik zelfs af en toe dat ik last heb van zenuwpijn.


Ondanks mijn angst voor naalden weet Ton mij elke keer op mijn gemak te stellen. Hij heeft me laten zien dat er nog vooruitgang mogelijk is en dat ik wellicht niet ‘met de pijn moet leren leven’, zoals mij in het ziekenhuis werd verteld.

Iris Neve