top of page
GVDB7485-PHY-X - 2020-PHY-X - 2020.jpg

ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is al ruim drieduizend jaar één van de vijf disciplines van de Traditionele Chinese Geneeskunde, de TCG. Zij is niet alleen in staat klachten te verlichten of de balans in het lichaam te herstellen maar weet ook vaak het ontstaan van klachten te voorkomen.

De specifieke individuele benadering van de totale mens in de samenhang met zijn omgeving maakt dat diens erfelijke bagage, achtergronden en huidige levensomstandigheden meespelen in de TCG diagnose en benadering van ziekten en aandoeningen. Deze aanpak verschilt van de westerse behandelwijze, die zich in eerste instantie meer richt op symptoombestrijding.

Acupunctuur versterkt het immuunsysteem, heeft een gunstige effect op onstekingsprocessen, vermindert pijnen en werkt diep in op de lichamelijke en geestelijke conditie van de patient.

Sinds kort heeft men op westerse wetenschappelijke wijze kunnen vaststellen dat e mens is uitgerust met een intern netwerk van energiebanen: meridianen.

Op deze meridianen bevinden zich vaste punten, die een relatie onderhouden met de zeer diverse functies van de organen en de orgaansystemen. Op de punten worden flinterdunne naalden gezet om de aanwezige disharmonie te elimineren, de energie op te bouwen en de bloedcirculatie te bevorderen.

Acupunctuur: About
bottom of page