top of page

DE BEHANDELING

Het eerste consult duurt ongeveer 45/ 60 minuten. In dit gesprek zal u worden gevraagd naar de hoofdklachten, uw eet-, drink- en leefgewoonten, uw ontlasting, slaappatroon, energieniveau, eventueel menstruatiecyclus, erfelijke achtergrond, werkomstandigheden en alle overige bijzonderheden in het belang van het consult.

Uw beide polsen zullen op diverse niveaus worden gevoeld, uw tong wordt bekeken evenals andere uiterlijke kenmerken zoals uw uitstraling, teint, oogwit, kleur van de lippen, glans van de huid, nagels en haar, uw totale lichaamshouden en uw motoriek.

Na de diagnose volgens de TCG principes zal een plan van aanpak met u besproken worden, welke doelen haalbaar zijn, in hoeveel tijd en in hoeverre u zelf kunt meewerken aan algehele verbetering (andere eetwijze, meer beweging, Tai chi/Qigong).

De behandeling met de acupunctuurnaalden zelf zal minimaal 20-30 minuten in beslag nemen en het inbrengen van de naalden zal over het algemeen niet pijnlijk zijn. Wel kunt u een moeilijk te definiëren gevoel ervaren na het inbrengen van de naalden (‘elektronisch stroompje’, ook wel de ‘Qi’ genoemd).

Naast acupunctuur kan er gekozen worden voor het voorschrijven van Chinese kruiden, het gebruik van moxa (een staaf van geperste gedroogde kruiden), cuppen of het geven van een aangepast dieet.

Acupuncture close up
De Behandeling: About
bottom of page