top of page
Chinese Geneeskunde Kruiden

CHINESE
KRUIDEN GENEESKUNDE

De Chinese kruiden worden gebruikt sinds 2800 voor christus. De kruiden zijn effectief en superieur inzetbaar bij verschillende klachten en ziektes.  In China is de kruidengeneeskunde een onderdeel van het dagelijkse leven met meer dan 100.000 medicinale recepten die in de oude literatuur omschreven zijn.


Het doel van de kruidengeneeskunde is om de balans te harmoniseren van de functies van de interne organen. Problemen of klachten die voortkomen uit deficiëntie, oftewel een leegte op energetische basis van een betreffend orgaan waardoor er bepaalde tekorten zijn ontstaan door de huidige manier van leven.


Een goed voorbeeld daarvan is de menstruatie en de daarbij vaak voorkomende klachten, zoals pijn en het vloeien, die vaak met kruidengeneeskunde behandeld kunnen worden. Daarnaast kunnen we de Chinese kruidengeneeskunde inzetten bij verschillende klachten zoals:


  • allergieën

  • bijwerkingen van kankerbehandeling

  • diarree en constipatie

  • problemen met de spijsvertering

  • prikkelbare darm syndroom

  • mmuunsysteemregulatie

  • pijn bij endometriose

  • aanhoudende vermoeidheid.

In de praktijk werken we met Chinese kruidenextracten die opgelost dienen te worden in heet water. Deze kruidenextracten zijn kruidenafkooksels die zijn gecondenseerd tot korrel- of poedervorm. Deze kruidenextracten zijn vergelijkbaar met patentgeneesmiddelen en handiger om in te nemen. De reden waarom wij werken met deze kruidenextracten is vanwege de sterke concentratie. De extractiestandaard in de industrie is 5:1, wat wil zeggen dat er uit elke 5 pond grondstoffen 1 pond kruidenextract wordt afgeleid.

Wij werken dan ook met een importeur die de beste kruiden importeren uit Taiwan en China. Al deze kruiden worden onderworpen aan de strengste kwaliteitseisen. In de praktijk maken we vanwege het onmisbare effect regelmatig gebruik van de kruidengeneeskunde.

Naast acupunctuur zijn Chinese kruiden dan ook onmisbaar in de Chinese geneeskunde waarbij we het lichaam perfect kunnen harmoniseren. Dit zal resulteren in een evenwichtig en gebalanceerd lichaam op energetisch en geestelijk vlak.

Chinese kruidengeneeskunde: Welkom
bottom of page