+31 6 43 80 07 40

info@phy-x.com

Moxa

Naast het gebruik van acupunctuurnaalden kan er gekozen worden voor nog een behandelingsmethode: moxeren. Moxa is een andere naam voor bijvoetkruid (artemisia vulgaris) en wordt gebruikt om acupunctuurpunten te verwarmen. Dit kan door een beetje van dit kruid op de naald te bevestigen en te laten branden. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt en zal daar de energie stroom stimuleren.

Dit kan ook met een zogenaamde moxastick, die nog het beste te vergelijken is met een soort kruidensigaar. Deze stick kan ook door de patiënt thuis worden gebruikt.
Moxeren wordt met name gebruikt op plaatsen waar de energiestroom heel zwak is. Stimulatie met behulp van naalden is dan vaak niet voldoende. Maar ook in die gevallen waar bepaalde punten juist erg gevoelig zijn of als er punten zijn die niet geprikt kunnen of mogen worden, biedt moxeren uitkomst.Tegenwoordig bestaat er ook reukloze moxa.

Moxa heeft een warme energie en is uitermate geschikt om koude te verjagen. Zoals reeds vermeld, kan men gebruik maken van een moxagel op een naald of moxeren via een sigaar.